Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány kalandtúrázik: \"időnként az az érzésem, hogy nem is kellek\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négynapos magyarországi körútra indul kedden Gyurcsány Ferenc, a \"Falu hete\" programsorozat keretében - mondta Budai Bernadett kormámányszóvivő.

A kormány meggyőződése, hogy erős vidék nélkül nincs erős Magyarország. Ez az első számú mozgatórugója ennek a négynapos faluprogramnak - jelentette ki Budai Bernadett.

A kormányszóvivő közölte: a program célja, hogy Gyurcsány Ferenc személyes találkozók keretében, első kézből tájékoztassa a támogatási lehetőségekről a vidéki embereket, és meggyőzze őket, nyújtsanak be minél több pályázatot.

A program keretében több mint egy tucat településre megy el a miniszterelnök, aki vidéki közösségekkel, gazdálkodókkal találkozik, ellátogat többek között az aprófalvak iskoláiba, megtekint egy pálinkaüzemet, és rész vesz egy falugyűlésen is.

Így az emberek közvetlenül is elmondhatják a problémáikat, észrevételeiket Gyurcsány Ferencnek - mondta a kormányszóvivő.

Budai Bernadett kiemelte: egy ország fejlesztéspolitikája csak akkor lehet sikeres, ha egyszerre szolgálja az élen járók versenyképességét és ezzel párhuzamosan a lemaradó térségek felzárkóztatására is legalább ekkora figyelmet fordít.

Mint mondta, ezt a két célt jeleníti meg például a pólusprogram vagy a leghátrányosabb kistérségek fejlesztését szolgáló források.

A magyar vidék történelmi lehetőség előtt áll a következő hét évben, mert 1.300 milliárd forint jut az Új Magyarország Fejlesztési Tervből a vidék- és az agrárium fejlesztésére - emelte ki a szóvivő.

Kitért arra is, hogy a vidéki körút egy-egy részére a földművelésügyi, az önkormányzati, az oktatási és a gazdasági tárca vezetője kíséri el Gyurcsány Ferencet, így a kormány falut érintő lépéseiről is tudnak majd egyeztetni.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e atrocitásokra a vidéki programokon, Budai Bernadett azt mondta, van egy több tízfős csoport, amelynek tagjai mindenhová elkísérik Gyurcsány Ferencet, tevékenységük önmagáért beszél. A szóvivő hozzátette: a nagy többség nem erre kíváncsi.

Szijjártó szerint is lopnak

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta: Gyurcsány Ferencnek ezen a körúton lesz lehetősége megmagyarázni, hogy miközben a kormány állítása szerint hatalmas uniós források érkeznek az országba, ez nem látszik sem az ország állapotán, sem az emberek életszínvonalán.

Mint mondta: az EU-források olyanok mint a szellemek, mindenki beszél róluk, de még senki nem látta őket.

A körülmények pedig abba az irányba mutatnak, hogy az uniós források jelentős részét ellopják - tette hozzá.