eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Emelné a 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát a Fidesz

Módosító indítványban kéri a Fidesz a 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határának 1 millió 800 ezer forintra emelését - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Navracsics Tibor elmondta: ha a kormány tovább emeli az adóterheket, akkor egyre nagyobb lesz a szociális válság és nem lehet megteremteni a gazdasági növekedés alapjait.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: az ellenzéki párt adótörvényekhez benyújtott módosító indítványa a jövő évre tervezett 4 és fél százalékos infláció mértékével, 1,7 millióról, 1,8 millió forintos éves jövedelemre növelné a 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a magyar lakosság vállain mára már jóformán elviselhetetlen terhek vannak, az emberek tartalékai kifogyóban, és a jövő év legalább olyan nehéz lesz, mint az idei, ezért ha tovább szigorítanak az adózáson, ha tovább emelik az adóterheket, akkor egyre mélyül majd a szociális válság, és félő, hogy soha nem fogjuk megteremteni az alapját annak a gazdasági növekedésnek, amelyre óriási szüksége lenne Magyarországnak.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: javaslatuk elfogadásához a kormánypártok támogatását kérik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×