eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Operatív törzs: Rendkívüli esemény nem történt

Rendkívüli esemény nem történt, az állami megemlékezést egy kisebb csoport bekiabálásokkal próbálta megzavarni - összegezte a nap folyamán történteket Pimper Richárd, az operatív törzs helyettes vezetője, miután a testület berekesztette ülését.

Az operatív törzs az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 51. évfordulóján is az állami rendezvény előkészítését és lebonyolítását felügyelte.

Az operatív törzs tagja a Országos Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Köztársasági Õrezred, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a fővárosi védelmi bizottság illetékese, a Miniszterelnöki Hivatal, valamint a Budapesti Közlekedési Vállalat képviselője.

Az Operatív törzs irányítója Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A testület október 22. óta többször is ülésezett az állami ünnepségsorozat miatt.
 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×