A halálesetek fele megelőzhető lehetne a biztonsági öv bekapcsolásával

Infostart
2007. november 1. 17:46
A biztonsági öv használatára hívja fel a figyelmet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Winkler-Virág András kommunikációs vezető az InfoRádióban elmondta, hogy járművek ütkezése következtében idén eddig 23-an haltak meg az autópályákon, és a balesetekben elhunytak közül tizenketten nem használtak biztonsági övet.

A 2004 és 2006 között elvégzett hasonló felmérésből az derült ki, hogy minden második életét vesztett autós megmenekült volna, ha bekapcsolja a biztonsági övet - mondta a kommunikációs vezető.

Winkler-Virág András arról is beszélt, hogy rengeteget költ a társaság a balesetek hatásait tompító elemekre, amelyek nem egyszer emberéletet mentenek.

A következő évre hasonló programok támogatására 900 millió forintot irányozott elő az Állam Autópálya Kezelő Zrt., de a legjobb megelőzés a járművekben meglévő biztonsági eszközök alkalmazása - hangsúlyozta.

A kommunikációs vezető megjegyezte, hogy a biztonsági öv használatát menet közben igen körülményes lenne fokozottabban ellenőrizni, a különböző tereléses ellenőrzések jelentősen lassítanák a haladást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást