Újabb otthonszülő nőt szállítottak kórházba

InfoRádió / MTI
2007. október 30. 08:53
Újabb otthonszülő nőt kellett kedd hajnalban kórházba vinni Budapesten. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője csak annyit közölt, hogy az eset a szombaton történtekhez hasonló volt.

Ismét egy otthonszülő nőt kellett kórházba szállítani Budapesten a szombatihoz hasonló esetben - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A távirati iroda úgy tudja, hogy a XII. kerületi Alma utcából szállították be az anyát és gyermekét a János Kórházba.

Győrfi Pál OMSZ-szóvivő az InfoRádiónak elmondta: felmerült a gyanú, hogy a szülésnél jelen volt Geréb Ágnes is, akit a bíróság nemrég három évre eltiltott a szülészet-nőgyógyászat szakma gyakorlásától, mert egy közreműködésével levezetett szülés után a csecsemő meghalt.

Az információt azonban a szóvivő egyelőre nem tudta megerősíteni.

Szombaton kivérzett állapotban vittek be egy nőt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályára. Az asszonynál a tervezett otthonszüléskor jelentkeztek komplikációk.

Szeptember közepén meghalt egy újszülött Budapesten, akit egy magán szülőotthonban akart világra hozni édesanyja. A rendőrség az ügyben nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Az Egészségügyi Minisztérium az eset után jelentette be, hogy a közeljövőben szabályozni fogja az otthonszülések szakmai és finanszírozási kérdéseit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást