Szonda Ipsos: közel kétszer annyi a Fidesz-szavazó, mint az MSZP

Infostart
2007. október 30. 07:47
A Szonda Ipsos legfrissebb felmérése szerint tovább csökkent az MSZP és a Fidesz támogatottsága is az elmúlt két hónapban. A közvéleménykutató október 16-dika és 24-dike között, 1500 ember megkérdezésével készült felmérését a Népszabadság ismertette.

A felmérés alapján a teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 31 százalékos; ez 1 százalékponttal kevesebb, mint szeptemberben. Az MSZP-re az egy hónappal ezelőtti 18 százalékkal szemben a szavazók 17 százaléka voksolna.

A biztos szavazó pártválasztók körében 1 százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága; jelenleg 58 százalék ez az arány. A szocialisták népszerűsége ebben a körben nem változott, továbbra is 30 százalék.

Az MDF tartja minimális előnyét az SZDSZ előtt, az ellenzéki pártra a választópolgárok 3, a kisebbik kormánypártra 2 százalék szavazna.

Augusztus óta öt százalékponttal 44 százalékra nőtt a pártot nem választók és a bizonytalanok aránya és a lakosság 78 százaléka véli úgy, hogy Magyarországon rossz irányban haladnak a dolgok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Závecz Tibor, a Szonda-Ipsos közvéleménykutatási igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást