Fidesz: "szánalmas és nevetséges" szocialista lejáratási kísérlet

InfoRádió / MTI
2007. október 30. 16:24
A Fidesz szánalmas és nevetséges lejáratási kísérletnek tartja a szocialisták állításait, amelyekkel Szijjártó Pétert szóvivőt akarják besározni - mondta Németh Zoltán, az ellenzéki párt győri vezetője.

Győr fideszes alpolgármestere bizottsági jegyzőkönyvekkel bizonyította, hogy az MSZP által kifogásolt két fideszes érintettségű vállalkozás pályázatát a győri önkormányzat gazdasági bizottságának két szocialista tagja mindkét alkalommal megszavazta, amikor a testület elé került az ügy, ugyanakkor a vállalkozásokkal kapcsolatban álló két fideszes politikus a voksolás előtt bejelentette érintettségét, és tartózkodott a szavazástól.

A győri Fidesz elnöke kitért arra, hogy ugyanezen pályázati kiírás alapján 2006-ban, még az MSZP-SZDSZ közgyűlési többség idején is kapott 500 ezer forintos támogatást a Radnóti Ákos érintettsége miatt most kifogásolt cég.

Németh Zoltán ugyanakkor arról is beszélt, hogy ebben az időszakban egymillió forintot nyert a Szenior 2003 Kft., amelynek ügyvezetője a szocialisták önkormányzati képviselőjelöltje volt 2006-ban, édesapja pedig a gazdasági bizottság tagja.

Szintén 600 ezer forintot nyert a KIR Kft., amelynek ügyvezetője Kun András MSZP-s képviselő fia - tette hozzá.

Neupor Zsolt, az MSZP győri szervezetének elnöke azt mondta: a győri önkormányzat gazdasági bizottsága, amelyet Szijjártó Péter vezet, súlyos milliókat ítélt meg fideszes politikusok és családtagjaik tulajdonában lévő cégeknek, és az eset bűncselekmény elkövetésének gyanúját is megalapozhatja.