Blokád: Dávid Ibolya a "szélsőjobboldali" rendzavarókról

Infostart
2007. október 26. 12:38
A Magyar Demokrata Fórum elnöke a leghatározottabban elítélte mindazt, "amit ma reggel és délelőtt szélsőjobboldali tüntetők műveltek Budapest közterületein".

"Ma reggel néhány száz szélsőséges tüntető megsértette 2 és fél millió fővárosi és átutazó magyar állampolgár szabad mozgáshoz fűződő alkotmányos jogát" - írta közleményében Dávid Ibolya.

Hozzátette: meggyőződése, hogy ilyen esetben a rendőrségnek jogában áll, és egyben kötelessége is, hogy a szabadságjogában megsértett két és fél millió ember érdekében a fellépjen, és "eltakarítsa a hidakról, az utakról az illegálisan demonstráló szélsőségeseket".

Budapesten és az országban rendnek kell lennie! Nem engedhetjük meg, hogy pár száz ember megzsaroljon egy egész fővárost, és szabadságjogaiban korlátozzon milliókat - írta az MDF elnöke.

Közölte: az Erzsébet híd blokádja nem egyszerűen csak kellemetlenséget, hanem súlyos anyagi károkat is okozott.

"Magyarországon demokrácia van, amelynek vannak szabályai. Egyformán szabályozottak a jogok és a kötelezettségek is. Mindenki elmondhatja véleményét, demonstrálhat, ha betartja a törvényeket. Ha nem, akkor a rendőrségnek kötelessége fellépni velük szemben és eljárást is indítani" - írta Dávid Ibolya.

A demonstrációt elítélte az MSZP és a Fidesz is. Részletek itt!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dávid Ibolya
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást