Tizenöt raklapnyi átcímkézett élelmiszert találtak az ellenőrök

Infostart
2007. október 25. 11:34
Tizenöt raklapnyi átcímkézett édesipari terméket és kávét találtak az ellenőrök egy fővárosi, Gubacsi úti raktárban - értesült az InfoRádió. A Fővárosi és Pest megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság helyettes vezetője megerősítette információnkat.

Helik Ferenc elmondta: a raktárban nagy mennyiségben találtak az ellenőrök átcímkézett kávéízesítőt, kávét, csokoládét és pralinét. Sok olyan terméket is találtak, amelynél nem volt feltüntetve a szavatossági idő vagy nem volt megállapítható, hogy azt átütötték-e.

Az ellenőrök a helyszínen egy csomagológépet is találtak. Az áru tulajdonosa elismerte, hogy átcímkézte a termékeket. Az ellenőrök eddigi ismeretei szerint nagykereskedelmi tevékenységre van engedélye, az ezt igazoló okmányokat azonban egyelőre nem mutatta be.

Helik Ferenc arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a boltokba kerültek-e átdátumozott termékek, és arra sem, hogy mióta működik az átcímkéző üzem.

Arra sem tudott válaszolni, hogy egészségre ártalmas-e a lefoglalt áru, azt azonban hangsúlyozta: a termékeket megsemmisítik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást