A szakértő szerint komolytalan a "hídfoglaló" radikálisok kampánya

Infostart
2007. október 25. 19:02
Nincsen tömegtámogatása azoknak a radikális szerveződéseknek, amelyek manipulatív eszközöket használnak fel akciójukhoz rossz nyugati példák alapján - mondta az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő azzal kapcsolatban, hogy a napokban több közszereplő és újságíró kapott a pénteki hídlezárásra mozgósító SMS-t.

Magyarországon nem volt szokás az elmúlt 15 évben, hogy névtelenségbe burkolózó szerveződések ilyen eszközökkel próbálnak meg nyomást gyakorolni a médiára - mondta Fűrész Gábor.

Olyan korszakban élünk, amelyben különösen felértékelődött a média szerepe. Szélsőséges politikai cselekményeket nagyon sokszor a médiához hangolják, közvetítő eszközként használják - közölte a szakértő.

Magyarországon ennek legfeljebb a paródiáját láthatjuk, de így is szokatlan jelenség ez - vélekedett.

Fűrész Gábor szerint az újságíróknak küldött SMS-ek célja, hogy a témára ráirányítsák figyelmüket.

Olyanokban, akik nem tartoznak a radikális meggyőződésűek közé, visszatetszést válthat ki az ilyen kéretlen megkeresés - mondta.

A szakértő hozzátette: a magyarországi radikális szervezetek tanultak a média rossz nyugat-európai példáiból, és elkezdték a manipulatív eszközök használatát.

Fűrész Gábor mindazonáltal a jelenséget komolytalan tartja, mivel szerinte a radikális szerveződéseknek nincsen bázisa.

Ezeket a jelenségeket nem szabad túlértékelni - jelentette ki a politikai kommunikációs szakértő.

Rogán a legfőbb ügyészhez fordult

Az V. kerület fideszes polgármestere bejelentette: a legfőbb ügyészhez fordult az Erzsébet híd péntekre tervezett lezárása miatt.

"Úgy ítélem meg, hogy az Erzsébet híd lezárására való felhívás törvénytelen cselekedetre buzdít" - közölte Rogán Antal.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője elmondta, hogy a polgármester bejelentését a Fővárosi Főügyészségen keresztül a rendőrségnek továbbítják.

A rendőrség még szerdán közölte: határozottan fellép minden jogsértéssel szemben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást