A Corvin közbe tartanak a tüntetők

InfoRádió / MTI
2007. október 23. 13:14
Mintegy ezer ember indult kedden kora délután a budapesti Belvárosból a Corvin közbe - jelentette a távirati iroda. Korábban a Szabadság téri református templomban felavatták Horthy Miklós, Kossuth Lajos, Szabó Dezső és Wass Albert mellszobrát.

A Corvin köz felé tartó tömeg korábban a Szabadság téri Hazatérés templománál gyűlt össze. A református templomban délelőtt istentiszteletet tartottak.

Felavatták Horthy Miklós, Kossuth Lajos, Szabó Dezső és Wass Albert mellszobrát, majd ezt követően ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész felszólította az embereket, hogy a közlekedési szabályok betartásával vonuljanak át a Batthyány-örökmécseshez, onnan pedig a Corvin közbe.

Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlókkal vonuló menetet a nyíregyházi, magát Nemzeti Õrseregnek nevező szervezet, valamint a közelmúltban alakult, a közéletben nagy vitát kiváltó Magyar Gárda egyenruhát viselői tagjai vezették a Szabadság térről az örökmécseshez.

Az emlékműnél tartott rövid megemlékezést követően a tömeg több részre oszlott. Voltak, akik egyenesen a Corvin közbe indultak, mások még visszatértek a Szabadság térre.