Tarlós: "Az SZDSZ nem nyugszik"

InfoRádió / MTI
2007. október 22. 16:33
Tagadta Tarlós István azt a sajtóinformációt, miszerint a Fidesz aktivistái az aláírásgyűjtéskor korábbi névlistáikat frissítenék.

"Úgy látom, hogy az SZDSZ nem nyugszik. Egyszerűen nem értem ezt a hisztériát. Csak azt tudom mondani, nem, én nem láttam ilyent" - közölte a Fidesz népszavazási kampányának irányítója azt követően, hogy a közszolgálati rádióban elhangzott: a Fidesz adatbázist használ a népszavazási aláírások gyűjtésekor.

Arra a kérdésére, miért gondolja, hogy az információ az SZDSZ-től származik, a jobboldali politikus azt mondta: "Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő tett három nappal ezelőtt ilyen hisztérikus nyilatkozatokat. Ha ő látott ilyen listát, akkor mutassa meg nekem is".

"Ha ilyen listákat letesznek az asztalra, és hitelesen igazolják, hogy ezek a Fidesztől származnak, az konkrétum" - fogalmazott Tarlós István.

Tarlós István mellett a napokban Nyitrai Zsolt a Fidesz operatív igazgatója is nyilatkozott ebben az ügyben azt követően, hogy az SZDSZ aggályait fejezte ki az aláírásgyűjtés miatt. Azt mondta: véletlenszerűen keresik meg az embereket.

Az SZDSZ a közelmúltban arra kérte a Fideszt, hogy csak a népszavazás kiírásához szükséges számú aláírást gyűjtse össze, a vonatkozó szabályok pontos betartása mellett.

MSZP: A Fidesz pereljen!

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: ha az információk igazak, akkor a Fidesz csalással kívánja a Magyarország jelenéről és jövőjéről szóló reformokat megbuktatni.

Ha viszont nem igaz az, ami a rádióműsorban elhangzott, Tarlós Istvánnak azt kellett volna mondania, hogy beperlik a Magyar Rádiót - tette hozzá.

Nyakó István közölte: elvárják Orbán Viktortól, a Fidesz elnökétől, hogy a keddi nagygyűlésen tegye helyre a dolgokat, és "ha van még a Fidesznek jó hírneve", pereljen a rádióműsor állításai miatt.