Több mint félezer új taggal gyarapodott a Magyar Gárda

Infostart
2007. október 21. 15:58
Rendbontás nélkül ért véget a Magyar Gárda avatási rendezvénye vasárnap Budapesten a Hősök terén. Az eseményen több mint 500 gárdistát avattak fel.

Néhányezres tömeg előtt tett esküt az újabb, ezúttal több mint 500 gárdista Budapesten a Hősök terén. Az eskütevők között egyébként csaknem 50 nő is volt. Az eseményen - ellentétben az augusztus 25-ei avatással, ahol 56 gárdista tett esküt - nem vettek részt a történelmi egyházak képviselői.

A rendezvényen felolvasták Wittner Máriának, a Fidesz országgyűlési képviselőjének köszöntő levelét, aki a gárdistákat az 1956-os forradalom méltó örököseinek nevezte.

Usztics Mátyás színész, a Magyar Gárda tiszteletbeli főparancsnoka beszédében úgy fogalmazott: a Magyar Gárda annak az akaratnak a bejelentése, hogy Magyarország sorsát a magyarok intézzék Magyarországról.

Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület elnöke beszédében a többi között elmondta, mindazoknak, akik ma tüntetést, vagy népszavazást akarnak, a maguk módján igazuk van, ki kell menni tüntetni, és el kell menni népszavazni, de ettől nem várható a megváltás. A nemzet megújulásáért dolgozni kell, az igaz Magyarországhoz nem elég kormány váltani, az embereknek kell megváltozni - emelte ki.

Vona Gábor kitért arra is, hogy jövő szeptembertől a Gárda népfőiskolát akar indítani, ahol a többi között magyar történelmet és rovásírást is tanítanának.

Az Árpádsávos és magyar zászlókat lengető a szimpatizánsok között rendzavarás nem történt. Volt olyan érdeklődő, aki egymagában kipával a fején nézte végig az avatást, de őt sem érte atrocitás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást