Megszűnik a kórházi volumenkorlát

InfoRádió / MTI
2007. október 20. 14:31
A Magyar Kórházszövetség javaslatára az új egészségbiztosítási rendszerben megszűnik a kórházi teljesítmény volumenkorlát - jelentette be az egészségügyi miniszter.

Horváth Ágnes a Liberális Egészségügyi Tanács ülése után az egyik problémaként említette, hogy eddig nem tudták figyelembe venni a betegeknek az ellátó minőségéről alkotott véleményét.

A tárcavezető kiemelte: a rendszer nem bukott meg, de szükség van egy olyan korlátozásra, ami a szolgáltatót is ösztönzi, hogy jobb minőséget biztosítson.

Horváth Ágnes hozzátette: a szabályokat úgy határozzák meg, hogy a biztosított lakóhelyének közelében mindig kell lennie egy szolgáltatónak, függetlenül attól, hogy ő kivel kötött szerződést.

Közben Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője úgy nyilatkozott: az, hogy az új egészségbiztosítási rendszerben megszűnik a teljesítmény volumenkorlát, azt bizonyítja, hogy a kormány a több-biztosítós modell bevezetésén dolgozik. Az új modellben semmi más nem számít, csak az, hogy a biztosítók minél nagyobb profitot érjenek el - tette hozzá.