Hiller csütörtökön tárgyal a HÖOK-kal a tandíjt felváltó alternatíváról

Infostart
2007. október 17. 06:09
Várhatóan csütörtökön tárgyal az oktatási és kulturális miniszter a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, a szervezet tandíjat felváltó alternatív javaslatáról. Az Ifjúsági Demokrata Fórum szerint, ha a HÖOK terveit vennék alapul, több pénzt lehetne a felsőoktatás finanszírozására fordítani.

Az oktatási és kulturális miniszter csütörtökön szeretne tárgyalni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája tandíjat felváltó alternatív javaslatáról a felsőoktatási kerek asztal keretében.

Hiller István a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tartott rektori konferencián az InfoRádiónak azt mondta: elképzelhető, hogy csütörtökön meg tudnak állapodni a HÖOK-kal.

"Azt vizsgáljuk, hogy vannak-e olyan pontok benne, amelyek kiegészíthetik, és jobbá tehetik a javaslatot. A tárgyalás előtt végeredményről kár lenne beszélni, biztos vagyok benne, hogy ezen a tárgyaláson eredmény születhet" - jelentette ki a miniszter.

Az Ifjúsági Demokrata Fórum támogatja a HÖOK által kidolgozott javaslatot - mondta Lasztovica Gábor, a szervezet elnöke. "A hallgatók javaslata arra irányul, hogy a felsőoktatásban a hallgatók által felvett tantárgyak nem teljesítése esetén kelljen fizetni egy bizonyos összeget" - mondta Lasztovica Gábor, aki szerint ha a hallgatók terveit vennék alapul, több pénzt lehetne a felsőoktatás finanszírozására fordítani.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást