Hetek óta tartó dugók az M3-as kivezető szakaszán: "Nem volt jobb megoldás"

Infostart
2007. október 17. 12:46
Hetek óta óriási dugók vannak, szinte egész nap az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán, mivel átépítés miatt lezárták a 2/B csomópontot. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szerint nincs jobb megoldás.

Fizetős autópálya egy részét építkezés miatt akkor lehet ideiglenesen ingyenessé tenni, ha a lehajtási lehetőség megszűnése miatt kénytelenek az autósok igénybe venni az adott útszakaszt - mondta el az InfoRádiónak Winkler-Virág András.

A konkrét példát illetően az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta: a szakemberek úgy vélték, hogy a lehető legkisebb problémát az okozza, ha a pihenőhelyen keresztül vezetik rá a forgalmat az északra menő útszakaszra.

Szerinte vannak az autópályáknak olyan forgalmas szakaszai, ahol a legkisebb beavatkozás is torlódást okoz. Az M3-as autópálya kivezető szakasza is ezek közé tartozik - ismerte el a szóvivő.

Winkler-Virág András nem tudta megmondani, hány autósnak jelentene megoldást, ha ingyen eljuthatna a következő, mogyoródi lehajtóig.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást