Több tanárt, vagy több digitális táblát?

InfoRádió / MTI
2007. október 12. 14:28
Várhatóan tavaszig meghirdetik az iskolai digitális táblákra vonatkozó pályázatokat; a hétéves uniós tervezési időszakban a tantermek 40 százalékát kívánja a kormányzat ilyen eszközökkel felszerelni.

Tatai-Tóth András, az MSZP oktatási és kulturális munkacsoportjának vezetője elmondta: uniós forrásokból összesen 400 milliárd forint áll rendelkezésre oktatási programokra; hogy ebből pontosan mekkora összeget fordítanak informatikai fejlesztésekre, azt a pályázatok kiírásával párhuzamosan határozzák meg.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője nonszensznek nevezte a digitális táblák beszerzését, mert - mint mondta - éppen a kormány döntött arról, hogy 30 milliárd forintot kivonnak a közoktatásból, ráadásul több ezer pedagógust bocsátanak el, és az önkormányzatok iskolákat kénytelenek bezárni.

A Fidesz szerint az európai színvonalú oktatás nem a digitális tábláknál, hanem a használható WC-knél kezdődik. A párt országgyűlési képviselője, Ágh Péter az InfoRádióban azt mondta, sok iskolában még ez is hiányzik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ágh Péter (Fidesz)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Tatai-Tóth András (MSZP)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást