Már ma beindítja a távfűtést a Főtáv

Infostart
2007. október 12. 12:25
A Főtáv még pénteken beindítja a távfűtést, ugyanis hétvégére jelentős lehűlés várható. Mivel a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, aki nem igényli a szolgáltatást, az a közös képviselőn keresztül lemondhatja - mondta el a Főtáv Zrt. szóvivője, Balog Róbert.

A meteorológiai előrejelzések szerint a hétvégén 6-7 Celsius fokra csökken a napi átlaghőmérséklet, ezért a Főtáv Zrt. október 15. helyett már pénteken délután beindítja a fűtést a 240 ezer fővárosi lakásban - közölte a cég szóvivője.

A törvényi előírások szerint október 15-étől kell elindítani a távhőszolgáltatást, de a fogyasztók kérésére már szeptemberben is fűtött lakásokat a Főtáv Zrt.

Balog Róbert kiemelte: jelenleg 103 ezer háztartásban fűtenek, de volt olyan, amikor 150-160 ezer lakásban volt bekapcsolva a távfűtés.

Ha valahol a lakók mégsem kérnék a szolgáltatást, akkor a közös képviselőn keresztül mondhatják le azt.

Jövő hét közepére napközben 15-17 fokos hőmérséklet várható, ennek ellenére a Főtáv szóvivője szerint nem indokolt lemondani a szolgáltatást, mert az éjszakák hidegek lesznek.

Úgy kell beállíttatni az épületek központi fűtési szabályozó rendszerét, hogy a hőmérséklethez igazodva működjön - tette hozzá a Főtáv szóvivője.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást