Hétvégén itt a fagy!

Infostart
2007. október 12. 12:11
Délután hidegfront éri el az országot, emiatt a hétvégén szeles, esős idő várható. Hétfőn lesz a leghidegebb, akkor hajnalban akár mínusz 3 fokot is mutathatnak a hőmérők. Szerdán ugyan ismét melegszik a levegő, de csütörtökön újabb hidegfront érkezik Magyarország fölé. Továbbra is marad tehát a változékony őszi időjárás.

Gyors mozgású hidegfront éri el Magyarországot a következő órákban, és éjszaka már el is hagyja hazánkat, vonulását néhol kisebb eső, megerősödő szél kíséri - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Török László hozzátette: szombaton még nem lesz lényeges változás az időjárásban, mivel az igazán hideg levegő éjjel tódul be az ország területére, így vasárnap hajnalban már fagypont körüli lehet a hőmérséklet.

A leghidegebb napnak a hétfő ígérkezik, akkor hajnalban mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakul majd a hőmérséklet, délután 10-12 fokra lehet számítani - közölte a meteorológus.

Keddtől melegedni kezd az idő, sok lesz a napsütés, a hét második felétől azonban újabb hidegfront ér el bennünket, akkortól ismét csapadékosabb, de nem ennyire hűvös idő várható - mondta Török László.

Az előrejelzések szerint a következő hetekben folytatódik a változékony idő - fűzte hozzá az OMSZ munkatáras.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást