Szocialista belharc: Mit csinál itt egy bukott miniszter?

Infostart
2007. október 11. 11:51
Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a szocialista párton belül a miniszterelnök javaslatáról, amelynek értelmében az országgyűlési képviselők főállásban végeznék a munkájukat. Karsai József battonyai polgármester szerint inkább a korrupcióról kellene beszélni, vagy arról, hogy a miniszterként megbukott Draskovics Tibor miért kerülhetett újra kormányzati pozícióba.

Már a múlt héten is ellentmondásos nyilatkozatokat tettek a szocialista politikusok arról: egyeztetett-e velük a kormányfő a közélet megtisztítását célzó hétpontos javaslatáról.

Míg Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó frakcióvezető egyaránt azt állították, hogy bár voltak ellenérvek, de végül konszenzusra jutott a képviselőcsoport, Karsai József már akkor elmondta: nem érti, miért lett összeférhetetlen az, amire a miniszterelnök másfél évvel ezelőtt még kifejezetten bíztatta képviselőtársait.

A Békés megyei politikus továbbra is bizonytalan, de úgy tűnik, nem csak a javaslatokkal, hanem a kormány működésével kapcsolatban is.

Mint azt az InfoRádióban kifejtette: valami oka biztos van annak, hogy most "elő kellett venni" a polgármestereket.

Szerinte lehetséges, hogy a kormány azért akarja csendre inteni a polgármestereket, mert a háttérben készülődik már egy vidékpolitikai csomag.

Õ például máig nem érti, hogy a pénzügyminiszterként megbukott Draskovics Tibor hogyan kerülhetett ismét kormányzati pozícióba, és mit csinál ott.

Azt azonban hangsúlyozta: a szocialista frakcióban 32 polgármester ül, akikkel a miniszterelnök kénytelen lesz tárgyalni a javaslatáról.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást