Nézze meg, milyen tehenet vett 600 ezer forintért a BKV!

Infostart
2007. október 11. 15:08
A BKV 600 ezer forintért vásárolta meg az idei Tehénparádéból megmaradt egyik köztéri műtehenet. Az alkotók szerint "Combino színűre" festett állatot a Hungária kocsiszínben állítják ki, későbbi sorsa ismeretlen. Egy biztos: a BKV szóvivője szerint utast nem szállít majd.

Hatszázezer forintot költött a BKV a Tehénparádé keretein belül kiállított, alkotói bevallása szerint "Combino-színűre" festett köztéri

műtehénért.

A fővárosi tömegközlekedési vállalat szóvivője szerint az összeg a sérült gyermekeket segítő Bátor Tábor Alapítványhoz folyt be.

Kiricsi Karola azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mihez kezdenek majd a tehénnel, egy biztos: a maga valójában először a szombati, a Hungária kocsiszínben rendezendő


Szemből is tehén (fotó: BKV)

családi, nyílt napon tekinthető meg a műalkotás.

"A tehén végleges sorsa még nem dőlt el, egy biztos, nem fog utasokat szállítani" - felelte az InfoRádió kérdésére a tömegközlekedési vállalat szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy a jelentős veszteséget felhalmozó BKV-nak érdemes-e kiadni 600 ezer forintot ilyen célra, Kiricsi Karola azt válaszolta: jótékony akcióra ez nem nagy összeg; a műtehén pedig a az utazóközönség vidámságát szolgálja majd.

Nem csak a BKV vásárolt

Jótékonysági árverésen, 5,5 millió forintos rekord áron került a tehénparádéra készített, Tejút című szobor Ernst Wastl, az Ernst Galéria tulajdonosának birtokába. A szobor iránt, amelyet 13.500 darab Swarovski-kristály borít, több külföldi múzeum is érdeklődik.

Az aukciónak, amelyet nemzetközi érdeklődés kísért, lesz folytatása: a Swarovski és több más, amerikai cég is jelezte már, hogy igényt tartana az alkotásra - mondta Korani Eleni, a galéria társtulajdonosa.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást