Betemetetlen munkagödrök miatt perelnek a Nagymező utcaiak

Infostart
2007. október 11. 12:54
A Nagymező utcai közmunkaárkok befedését követelik a VI. kerületi önkormányzattól az ott lakók - mondta a Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesületének vezetője. Hantos Enikő hozzátette: ha a mélygarázs építési engedélyét megadja a kerületi építési hatóság, azonnal benyújtják a fellebbezést a határozat ellen.

Az önkormányzat illetékes osztálya előtt van a Nagymező utcába tervezett mélygarázs beruházójának építésiengedély-kérelme.

Amennyiben az engedélyt megadják, az érintett lakók fellebbezhetnek az ügyben - mondta az InfoRádiónak a Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesületének vezetője.

Azok a lakók, akik az egyesületet felkérték arra, hogy az érdekeiket képviseljék, mindenképpen fellebbezni fognak, ha a XIII. kerület úgy határoz: megépülhet a mélygarázs - jelentette ki Hantos Enikő.

Hozzátette: ennek oka, hogy az ott lakók nem látják garantáltnak az épületek biztonságát, és szerintük a fasor sem élné túl az építkezést.

Hantos Enikő közölte: úgy tudja, hét szakértő vizsgálta meg eddig a fákat, és mindannyian egyetértettek abban, hogy azok - kettő kivételével - megfelelő állapotban vannak. A két kivágásra ítélt növény pótlását 2008 tavaszáig előírták.

A Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesületének vezetője elmondta: egy éve betemetetlenül állnak az utca mentén ásott közműárkok, a lakók méltatlan körülmények között kénytelenek élni.

Október 26-án kerül majd sor arra a peres eljárásra, amely egy birtokvédelmi kereset alapján indult az önkormányzat és az építkezést megkezdő Murus Zrt. ellen - közölte Hantos Enikő.

A szervezet vezetője reméli, hogy a bíróság kimondja: törvénytelen, ami az utcában történt, és kötelezi az önkormányzatot és a kivitelezőt az eredeti állapotok visszaállítására.

Hanganyag: Koncz Anita


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást