Siófok nem akar megyét váltani

Infostart
2007. október 8. 12:55
Veszprém megye azt szeretné, ha Siófok hozzá tartozna Somogy megye helyett; a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke levélben már ajánlatot is tett erre Balázs Árpád siófoki polgármesternek. A siófokiak azonban nem váltanának.

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke az InfoRádiónak elmondta: az ötlet akkor vetődött fel, amikor Balatonvilágos el akarta hagyni Veszprém megyét, hogy Siófokhoz tartozzon, a két település ugyanis mára összenőtt. A Veszprém megyeiek azonban ezt nem támogatták.

Felmerült azonban, hogy a siófokiaknak előnyös lehetne, ha nem a dél-dunántúli, hanem a közép-dunántúli régióhoz tartoznának. Számukra ugyanis a jelenlegi megyeszékhely, Kaposvár is sokkal messzebb van, mint Veszprém, de a másik régióközpont, Pécs még inkább.

A siófoki kistérségi tanács azonban egyhangúlag elutasította azt a Veszprém megyei kezdeményezést, hogy Siófok megyét váltson - nyilatkozta Balász Árpád Siófok polgármestere.

Siófok 1945-ben hozta meg a döntését, ami 1951-től léphetett életbe, hogy Somogyhoz kíván tartozni. Ezt azóta sem bánták meg, a város azóta jelentősen fejlődött.

A polgármester hozzátette, hogy mivel sem a lakosság, sem a képviselő-testület részéről nem vetődött fel eddig a megyeváltás kérdése, nem is kívánja a témát napirendre tűzni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást