Ablakmosó folyadékból készült a hamisított pálinka

Infostart
2007. október 8. 16:53
Egy nógrádi vállalat állította elő azt a kiskereskedelmi forgalomban sem kapható fagyálló folyadékot, amely hamis pálinka alapanyagát adta. A szeszhamisítók elsősorban Kelet-Magyarországon dolgoztak, az ügynek 27 gyanúsítottja van - közölte a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője. Sipos Jenő hozzátette, hogy az egészségre is káros szeszes italt kivonták a forgalomból.

Egészségre káros anyagokat tartalmaztak azok az illegálisan forgalmazott alkoholtermékek, amelyeket ablakmosó folyadék felhasználásával állítottak elő - közölte az InfoRádióval a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője.

Sipos Jenő kiemelte: az utóbbi évek legnagyobb értékű és mennyiségű illegális szesz előállítását és forgalmazását derítette fel a Vám- és Pénzügyőrség.

Hozzátette: több bűnözői csoport ablakmosó folyadékból különböző eljárások után szeszes italt állított elő, és ezt Kelet-Magyarországon értékesítették üzletláncok segítségével

Egy nógrádi cég állította elő azt a kiskereskedelmi forgalomban sem kapható fagyálló folyadékot, amely a hamis pálinka alapanyagát adta - hangsúlyozta Sipos Jenő.

Az illegális alkoholtermékeket teljesen kivonták a forgalomból - tette hozzá a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője.

Az ügynek 24 gyanúsítottja van, közülük 14 embert helyeztek előzetes letartóztatásba.

Sipos Jenő elmondta azt is, hogy a Vám- és Pénzügyőrség egy magánszemély feljelentése után nyomozást folytat az uniós pénzügyek megsértése miatt Zala és Vas megyében.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást