Hároméves késésben a Sportkórház átadása

Infostart
2007. október 2. 18:37
Közel három éves késésben van a Sportkórház új épületének az átadása. A modern komplexumnak 2004 decemberében kellett volna elkészülnie, azóta viszont csak állagmegőrző munkákat végeztek a 60-70 százalékos állapotban lévő ingatlanon. Az intézmény vezetője szerint mostoha körülmények között dolgoznak a jelenlegi épületben.

2007. október - az Alkotás utcai ingatlannál kihelyezett tábla szerint ekkor kell átadni az Országos Sportegészségügyi Intézet új épületkomplexumát. A táblán jól látszik, hogy a céldátumot többször átragasztották: az eredeti határidő ugyanis 2004 októbere lett volna - mondta az InfoRádiónak az intézmény főigazgató-főorvosa.

Berkes István szerint három éve csak állagmegőrző munkákat tudnak végezni, a pénz ugyanis kevés. "Jelen pillanatban 60-70 százalékos készültségi állapotot értünk el. Szakértők szerint, ha újra gőzerővel megindulna a munka, akkor néhány hónapon belül be lehetne fejezni az építkezést. Ígéretet arra kaptunk, hogy hamarosan döntés születik az új épület sorsát illetően" - hangsúlyozta.

Az állam 2002 májusa óta több mint 2 és fél milliárd forintot ölt a Sportkórház fejlesztésébe, az orvosok azonban ebből nem érzékelhettek eddig semmit, a munka ugyanis még mindig a régi épületben folyik. Berkes István szerint minél előbb át kell adni az épületet, mert jelenleg mostoha körülmények között dolgoznak.

Korábban felvetődött, hogy az állam máshova költöztetné a Sportkórházat, az új ingatlanból pedig irodaház lenne. Berkes Istvánnak nincs tudomása arról, hogy ez lenne a terv. Bár az egészségügyi tárca sajtóosztályán többször is visszahívást ígértek, egyelőre nem kaptunk választ arra, hogy miért késik három éve az intézmény átadása, milyen tervei vannak a kabinetnek a készülő épülettel, és hogy mikor költözhet az új ingatlanba az Országos Sportegészségügyi Intézet.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást