Szerencsi erőmű: munkahelyteremtés vs. aszú

Infostart
2007. október 1. 17:11
Nem veszélyezteti a helyi borászatot a Szerencsre tervezett szalmatüzelésű erőmű - mondta az InfoRádiónak Tokaj és Szerencs országgyűlési képviselője. Szabó György (MSZP) hozzátette: nem kíván beleszólni a helyi vitába.

A környezetvédelmi szakértők szerint a szerencsi szalmatüzelésű erőmű károsanyag-kibocsátása elenyésző, nem okoz komoly környezeti károkat - mondta az InfoRádiónak Tokaj és Szerencs országgyűlési képviselője, aki hozzátette: ezt nem vonhatja kétségbe.

Szabó György közölte: a beruházó szerint naponta körülbelül eggyel több kamion haladna át Tokajon az erőmű miatt.

A képviselő úgy tudja, hogy, bár Tokaj polgármestere ezt a becslést kétségbe vonja, és ellenzi, a környék többi települése támogatja az erőmű megépítését, hiszen a vidéken 30 százalék körüli a munkanélküliség, az új beruházás pedig munkahelyeket teremt.

"Pillanatnyilag azt nem látom, hogy a tokaj-hegyaljai borászatot és a világörökségi címet bármilyen értelemben veszélyeztetné ez a beruházás" - jelentette ki Szabó György.

Hozzáfűzte: szeretné, hogy az ipar és a borászat eddigi szimbiózisa továbbra is megmaradna.

Tokaj és Szerencs országgyűlési képviselője elmondta: ahogy nem működött közre a beruházás létrejöttében, el sem akarja tanácsolni a befektetőt az építkezéstől, erre jogosítványa sincsen.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást