Gyurcsány kész tanúvallomást tenni a Zuschlag-ügyben

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 25. 17:39
Kész tanúvallomást tenni a miniszterelnök Zuschlag János szocialista politikus ügyében.

Gyurcsány Ferenc újságírói kérdésre egy budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: áll a hatóságok rendelkezésére, ha meg akarják hallgatni.

A 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett Zuschlag Jánost, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének ügyvezető elnökét különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítják.

Az ügyészség adatai szerint a volt képviselő és hét társa törvénytelenül használt fel több mint 50 millió forintot az egyes alapítványoknak és egyesületeknek odaítélt mintegy 80 millió forintnyi közpénzből.

A támogatások egy részét 2003-2004-ben kapták a civil szervezetek, amikor Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminiszter volt.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész helyettese nem kívánta kommentálni a Magyar Hírlap értesülését, hogy az ügyben Szilvásy György titkosszolgálatokért felelős minisztert, Göncz Kingát, a külügyi tárca vezetőjét és Deutsch-Für Tamást, az Orbán-kormány sportminiszterét is meghallgatná a rendőrség.