"Senkinek nem adhat felmentést, hogy a politikusok sem különbek"

Infostart
2007. szeptember 24. 14:27
A politikusoknak erkölcsi kötelességük, hogy élen járjanak az általuk megkövetelt normák betartásában - mondta az InfoRádió által megkérdezett társadalompszichológus az országgyűlési képviselők költségtérítése kapcsán. László János ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is: senkinek adhat felmentést az, hogy "a politikusaink sem különbek".

Elvben egyet lehet azzal érteni, hogy költségtérítést kap valaki, de a politikusokra is vonatkoznia kell az általuk megkövetelt szigorú elszámolásnak - mondta az InfoRádiónak László János társadalompszichológus.

Kifejtette, a társadalomban senkinek nem adhat felmentést az, hogy a "politikusok sem különbek".

Évszázadok alatt szoktak kialakulni azok a normák, hogy a szabályok betartása nem balekségnek, hanem tiszteletreméltó magatartásnak számítson - emelte ki László János. A társadalompszichológus hozzátette: ha ezt akarjuk elérni, éppen azoknak kell lépni, akiknek ebben élen kellene járni.

Meg kell nézni, hogy növeli, vagy csökkenti a politikusokkal szembeni elégedetlenséget, ha a képviselők pontosan elszámolnak minden költségükkel való - tette hozzá.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást