Pályázatot írnak ki a Schöpf-Merei Kórház működtetésére

Infostart
2007. szeptember 24. 13:22
Pályázatot ír ki a fővárosi önkormányzat a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ működtetésére, döntött a fővárosi kabinet. Az egészségügyi intézményt azért privatizálja Budapest, mert az év elején megszűnt a kórház fekvőbeteg ellátásának állami finanszírozása.

A várakozások szerint a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ működtetésére kiírt pályázatra egy jelentkező lesz, az intézményt eddig is működtető menedzsment.

A kabinetülésen elhangzott tájékoztató szerint a tavasztól állami támogatás nélkül működő Schöpf-Merei kórházban havonta kilencven szülést vezetnek le.

Egy szülés 130 ezer forintba kerül a gondozottnak, ami nagyjából megegyezik a korábban a társadalombiztosítás által folyósított összeggel. Az intézményben a tájékoztatás szerint a spórolás miatt egy emeletet lezártak.

A pályázaton győztes cég hozzájut a Schöpf-Merei Ágost Kórház Kht. száz százalékához, névhasználati jogot kap, valamint ki kell dolgoznia az egészségügyi szakmai programot.

Az épület az önkormányzat tulajdonában marad, hacsak a pályázó ki nem fizeti a - lakottan - 1,6 milliárd forintos vételárat, amire szakértők szerint semmi esély. A bérleti díj várhatóan havi 12 millió forint lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dobra veri a fõváros a Schöpf-Merei Kórházat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást