A férfiak vagy nagyon okosak, vagy nagyon buták

Infostart
2007. szeptember 24. 07:46
A politikán már összeveszett a család, és nem maradt több vitatéma az ebédlőasztalnál? Íme egy újabb: nagy-britanniai kutatók megállapították, hogy a legokosabb emberek között kétszer annyi férfi van, mint nő.

Egy tisztán férfiakból álló edinburgh-i kutatócsoport megállapította, hogy a brit társadalom legbriliánsabb elméit magában foglaló két százaléka között kétszer annyi férfi van, mint nő.

Az éremnek azonban van egy másik oldala is: a legbutább két százalék között is kétszer annyi hímnemű egyed van, mint nő.

A kutatók megpróbálták kiszűrni az iskoláztatási különbségeket és a nevelésből adódó eltéréseket, úgy, hogy az egy családban élők képességeit vetették össze.

Csaknem 2500 fivért és nővért vontak be a kutatásba, és megvizsgálták: mit produkálnak a természettudományok, a matematika és az angol nyelv terén, valamint mennyire képesek a mechanikai problémákkal megbirkózni.

Mind a négy tesztben a legrosszabb és a legjobb eredményeket is férfiak produkálták, valamint kiemelkedtek a tudományokban és a matematikában. A nők eredményei általában a skála közepére estek, kiemelkedőt a nyelvi képességek terén mutattak.