Gyermekülések: nem mindig a legdrágább a legjobb!

Infostart
2007. szeptember 18. 05:03
Nem a legdrágább gyerekülés a legjobb - ez derül ki az európai fogyasztóvédelmi szervezetek és az autóklubok közös tesztjéből.

A teszt során azt vizsgálták, hogy különböző ülések ütközésekkor mennyire védik meg a gyerekeket, különösen a fejüket, a mellkasukat és a hasukat - mondta az InfoRádiónak a Kosár fogyasztói magazin főszerkesztője.

A vizsgálat során nagyon rosszul szerepeltek azok az ülések, amelyeket úgy hirdetnek, hogy a gyerekeket egészen kicsi koruktól addig szolgálják ki, amíg el nem érik a 150 centiméteres magasságot. Ezek mindössze elégséges minősítést kaptak - tette hozzá Pavlovics Ágota.

A főszerkesztő figyelmeztetett: mindig a gyerek korának megfelelő méretű ülést kell vásárolni.

Pavlovics Ágota elmondta: a vizsgálatok azt mutatják, hogy óriási különbségek vannak a gyerekülések között; lehet 40 ezer forintért kiváló terméket vásárolni, és 70 ezerért olyat, amely csak elégséges osztályzatot kapott.

A Kosár magazin főszerkesztője azt javasolja azoknak a szülőknek, akik gyerekülés-vásárláson gondolkodnak, hogy mindenképpen próbálják ki, tökéletesen befér-e autójukba az adott termék, különben oda a biztonság.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást