Õszödi évforduló: a rendőrség készül, "de nem túlzottan"

Infostart
2007. szeptember 14. 15:09
Öt olyan rendezvényről érkezett eddig bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, amely az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulójával kapcsolatos. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány elmondta: a rendőrség felkészült az események biztosítására.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz 120 demonstrációt jelentettek be a hétvégére és a következő hétre, ezek egy része a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik - közölte Tóth Gábor.

A budapesti rendőrfőkapitány kiemelte: ezek közül öt olyan bejelentett hétvégi és hétfői rendezvény van, amelyet az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése (szeptember 17.), illetve az MTV-székház ostromának (szeptember 18.) évfordulója kapcsán tartanak. A rendőrség ezeket kiemelt rendezvényként kezeli.

A BRFK és társszervei, például a Nemzetbiztonsági Hivatal hírszerző forrásai szerint jelenleg nincs olyan információ, hogy szélsőséges csoportok a bejelentett demonstrációkon kívül törvénysértő cselekményeket terveznének az elkövetkező napokban - hangsúlyozta Tóth Gábor.

A főkapitány elmondta: készülnek a kiemelt épületek védelmére, de nem túlzottan.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást