Nincs megegyezés Ferihegyen

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 13. 12:21
A jelenlegi formában nem fogadja el a Budapest Airport bérfelzárkóztatási ajánlatát a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete.

Az érdekképviselet indoklása szerint a munkáltató előbb a 2004-es szintre hozná fel a 2003-ban rendezett minimálbéreket, és csak ezután hajtaná végre a bérfelzárkóztatást, ez pedig hátrányosan érintené a munkavállalókat.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője korábban jelezte: ha az érdekképviseletek elutasítják a javaslatot, akkor a további egyeztetéseken munkaügyi közvetítő bevonására lesz szükség, ebbe azonban valamennyi szakszervezetnek bele kellene egyeznie.

A Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete és a Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezete Munkaügyi támogatja a közvetítő bevonását a tárgyalásokba, ugyanakkor úgy vélik: a munkáltató feltétele ellentétes a Munka törvénykönyve előírásaival.

A Budapest Airport legutóbb 6 és fél százalék béremelést ajánlott, az érdekképviseletek továbbra is 9 és fél százalékot szeretnének.