Az iskola után a polgármesteri hivatal is megszűnik Mesterszálláson

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 12. 07:15
Az általános iskola után a polgármesteri hivatal önállósága is megszűnik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mesterszálláson, a falu közigazgatási feladatait a jövő évtől Mezőtúr látja el - tájékoztatott Kiss Gábor polgármester.

A körjegyzőséget a két település önkormányzatának döntése alapján Mezőtúr jegyzője irányítja, Mesterszálláson a hat embert foglalkoztató hivatal helyett egy négytagú kirendeltség működik majd - tette hozzá az elöljáró.

A körjegyzőséget általában több kistelepülésnek találták ki, város és falu kapcsolata e terülten ritka, de miután már több szállal kötődünk Mezőtúrhoz, megpróbáljuk az együttműködést - fogalmazott Kiss Gábor.

Tájékoztatása szerint 797 lelket számláló falu először az összes szociális szolgáltatás tennivalóit adta át a Mezőtúrral, Túrkevével, Kétpóval és Mezőhékkel létrehozott kistérségi társulásnak. Ezután az általános iskola vált az idei tanévre egy mezőtúri iskola tagintézményévé, egy másik társulás keretében. Az alsó tagozatos oktatás megmaradt, a felső tagozatosokat hétfőtől péntekig iskolabusz viszi Mezőtúrra és hozza haza.

Az önálló intézmények fokozatos elvesztése mellett további gondja Mesterszállásnak, hogy az odavezető közutak nagyon rossz állapotban vannak, és hiába tette rendbe belterületi útjait, megközelíthetősége ezzel nem javult - mondta az elöljáró.