Közlekedési káosz a fővárosban - képriport

Infostart
2007. szeptember 11. 11:43
Több helyen alakultak ki dugók Budapesten, Pest felé az összes hídon lassú az előrehaladás - mondta el a Fővinform ügyeletese az InfoRádióban.

A Nagykörúton mindkét irányban - a Margit hídtól a Petőfi hídig - erős a forgalom, és a Hungária körúton is lassú az előrehaladás, mivel már a kerülő utak is bedugultak.

A Könyves Kálmán körút és a Gyáli út kereszteződésében egy elromlott jelzőlámpa lassítja a forgalmat, ami erőteljesen lefogja az M5-ös forgalmát, a távolsági buszok pedig fél órát késnek - mondta el Polgár Gyula.

Pest felé az össze híd bedugult, az Árpád hídon közlekedő buszok emiatt 25 percet késnek. A Margit és a Petőfi hídon Buda felé is nehéz átjutni.

A Váci út felújítása miatt a fővárosból kifelé nehéz a közlekedés, akárcsak a Szentmihályi úton, az M3-as csomópontjánál.

Árvíz és felújítás


Az ok: árvíz és lezárt rakpartok (képgaléria)

A Fővinform ügyeletese elmondta: a problémákat elsősorban az alsó rakpartok lezárása okozza, közben az észak-pesti felújítások is tovább zajlanak.

Tovább bonyolítja a közlekedést, hogy a Blaha Lujza téren és az Oktogonon folyamatosan a kereszteződésben ragadnak az autók.

A Fővinform ügyeletese szerint érdemes a kötött pályás közösségi közlekedést választani, mert jelenleg csak ezek haladnak kiszámítható ütemben a fővárosban.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást