Kedvezménykártya a 60 évnél idősebb erzsébetvárosiaknak

Infostart
2007. szeptember 11. 11:13
Tizennégyezer 60 év feletti erzsébetvárosi lakos kapott ezüstkártyát a VII. kerületi önkormányzattól. A kártya a kerület 46 boltjában jogosít 5-25 százalékos kedvezményre. Hunvald György polgármester elmondta: év végéig a nagycsaládosoknak, jövőre pedig a gyermeküket egyedül nevelőknek is szeretnének hasonló szociális segítséget nyújtani.

A VII. kerület önkormányzata minden 60 év feletti kerületi lakosnak alanyi jogon biztosítja az úgynevezett ezüstkártyát, amellyel kedvezményesen lehet vásárolni - mondta el az InfoRádiónak Hunvald György.

A kerület polgármestere kiemelte: jelenleg 14 ezren kapják meg ezt a kártyát, és évente ezerrel nő a 60 év feletti lakosok száma az Erzsébetvárosban.

Jelenleg országosan 1,2 millió kártyatulajdonos van, és a kereskedelmi üzletekben 5-25 százalékos kedvezményt lehet kapni a kártya felmutatásával. A VII. kerületben 46 üzletben fogadják el a kártyát.

Hunvald György hozzátette: a kerületi kamarai tagok is belépnek a kedvezményt adók közé, és a helyi kisboltokat is megpróbálják erre rávenni.

A kártya három évig érvényes, ennek lejártával pedig egy matricával lehet meghosszabbítani az érvényességet.

A VII. kerület polgármester hangsúlyozta: év végéig a nagycsaládosokat, jövőre pedig a gyermeküket egyedül nevelőket is szeretnék ezzel a kártyával támogatni.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást