Képriport: tűzoltók védik a Margitszigetet az árvíztől

Infostart
2007. szeptember 10. 21:46
Homokzsákokkal védik az áradástól a margitszigeti futópálya déli részét. A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a területért felelős csatornázási művek kérésére 6 tűzoltóautóval vonultak a helyszínre, ahol mintegy 100 méter hosszan rakják le a homokzsákokat.

Molnár Péter közölte: a Margit híd alatti, alacsonyan fekvő részen kezdték meg a munkálatokat.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője hozzátette: a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a Margitsziget területét, és ha szükséges, máshol is segítenek a védekezésben.

Közben teljes hosszában lezárták a budai alsó rakpartot a Duna áradása miatt. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az autósok így már sem a pesti, sem a budai rakpartot nem használhatják.

Horváth László közölte: az árhullám várhatóan szombat délelőttre vonul le, így akkor kezdhetik meg a rakpartok takarítását.

Előzőleg a főpolgármester azt mondta: a Duna várhatóan szerdán tetőzik Budapestnél, 710-715 centiméterrel. Demszky Gábor hozzátette: a fővárosban nincs rendkívüli helyzet.

Az országban eddig 373 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget. Harmadfokú a védekezés a szigetközi Duna-szakaszon, másodfokú Győr környékén, valamint a Rábán, a Rábcán és a Mosoni-Duna egy részén, és elsőfokú a Duna több szakaszán a Csepel-sziget déli részéig.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást