Fővárosi nagykiárusítás: minden eladó

Infostart
2007. szeptember 10. 11:42
A 33 milliárd forintos részvénycsomagjának egyharmadát adta el idén eddig a főváros. Ikvai-Szabó Imre, a költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy maradék részt is hamarosan értékesítik.

A főpolgármester-helyettes az InfoRádióban elmondta: a főváros még az idei költségvetése elfogadásakor döntött úgy, hogy több mint 40 milliárd forintos bevételre van szüksége a fejlesztési programok végrehajtásához.

Ehhez több mint 30 milliárd forintot az értékpapírok eladásából próbált megszerezni a főváros.

Eddig az eladásra szánt papírok csaknem egyharmadát értékesítették. A legnagyobb tranzakció, az ELMŰ-papírok eladása azonban még hátra van.

A hátralévő rész minimálárának meghatározásáról nemrég döntött a közgyűlés. Az ellenzék szerint a két héttel korábban, a gazdasági bizottság által meghatározott árhoz képest 3,5 milliárd forintot csökkentett a főváros a remélt bevételen.

A főpolgármester-helyettes szerint ez azzal indokolható, hogy az elmúlt három hétben a tőzsdén nem mozogtak a főváros tulajdonában lévő részvények, ráadásul a cégek olyan bejelentéseket tettek, amelyek befolyásolják az árat.

Hozzátette azonban, hogy az aukciós folyamatban elképzelhető, hogy magasabb áron tudják eladni a papírokat. Szavai szerint az eddigi tapasztalatok is ezt igazolják.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bagdy Gábor, a KDNP fõvárosi frakcióvezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást