Fidesz: ez bukás, nem reform

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 10. 16:08
A Fidesz szerint az elmúlt egy év inkább bukás, mint reform.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője a kormányfő napirend előtti parlamenti felszólalására adott válaszában azt mondta: a magyar gazdaság ma áll, és gyenge.

Navracsics Tibor szerint a miniszterelnök által elmondottak szép álmok, a gazdasági növekedés azonban csak 0,1 százalék.

Ennek oka, hogy a magyar nemzet erőforrásait széthordták - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

A frakcióvezető kijelentette: a Gyurcsány Ferenc által példaként felhozott külföldi vezetők - Nikolas Sarkozy francia elnök, Gordon Brown brit miniszterelnök vagy José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfő - a magyar miniszterelnökkel szemben valóban reformokat valósítanak meg, és a választási kampányban sem titkolták, hogy ezt tervezik.

MSZP: új szakasz

A szocialista képviselőcsoport vezetője arról beszélt, hogy az ország útja továbbra is előre, a szükséges változásokon át vezet. Lendvai Ildikó hozzátette: most új szakasz jön, mert új feladatok új arányokban jelentkeznek.

A politikus elmondta: abban bíznak, hogy az állampolgárok számára nem jelentenek sokkhatást a hátralévő változások.

Lendvai Ildikó hozzáfűzte: a múltban akkor hibáztak, amikor hagyták feltorlódni a teendőket, a jelenben pedig akkor, amikor elkerülhető konfliktusokat hoztak létre.