Jogszerűtlenül fogadott behajtókat Centrum Parkoló Kft.

Infostart
2007. szeptember 7. 12:54
A Közép-magyarországi Közigazgatási Hivatal szerint jogszabályt sértett a Centrum Parkoló Kft. és a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása azzal, hogy adósságbehajtó cégeknek eladta több milliárd forintos követelésállományát.

Jogszabályt sértett a Centrum Parkoló Kft. és a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása, amikor adósságbehajtó cégekre bízta a parkolási tartozások beszedését.

Az ezt elrendelő határozatokat 60 napon belül hatályon kívül kell helyezni - mondta az InfoRádiónak a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője.

Forgács Imre közölte: az államháztartási törvény szerint ugyanis az államháztartás alrendszereibe tartozó követelésekről lemondani csak a helyi önkormányzat rendeletében meghatározott módon és esetekben lehet.

Hozzátette: ebben az esetben azonban a társulásban részes önkormányzatok vagyonrendeleteit nem vetették össze.

Elviekben nincs akadálya annak, hogy a követelést az önkormányzatok átruházzák, ennek azonban jogilag rendezett módon kell megtörténnie - mondta az illetékes közigazgatási hivatal vezetője.

Amennyiben a határozatokat - a hivatal felszólításának megfelelően - hatályon kívül helyezik, vagy újraindul a folyamat a törvényes előírásoknak megfelelően, vagy polgári jogi elszámolási viszony jön létre az érintett felek között - tette hozzá Forgács Imre.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást