Kövér: "Ostobák és gazemberek vitája"

Infostart
2007. szeptember 6. 12:51
Ostobák és gazemberek vitájának tartja a Fidesz választmányi elnöke a Magyar Gárda körül kialakult polémiát. Kövér László a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta: "a hülyeség mélységei, azok lepnek meg újra és újra. Egyrészt a Magyar Gárda alapítóéi, másrészt a miniszterelnöké".

"Elég nehezére esik az embernek ostobák és gazemberek vitájába belebocsátkozni" - fogalmazott a Fidesz választmányi elnöke a Magyar Gárdával kapcsolatos reagálásokról a Heti Válasznak adott interjúban.

"A hülyeség mélységei, azok lepnek meg újra és újra. Egyrészt a Magyar Gárda alapítóéi, másrészt a miniszterelnöké, aki ha nem vigyáz, könnyen az egészségügyi intézmények leépítésének legnagyobb áldozataként vonulhat be a történelembe" . mondta Kövér László.

Keményen szólalt fel a Magyar Gárda ellen

Az ellenzéki politikus a Fidesz elnökségi ülésén állítólag keményen fogalmazott a Magyar Gárdával szemben. "Nem hiszem, hogy a gárdaügyben elfoglalt álláspontom miatt már ne lehetnék radikális. Nem az a radikális ugyanis, akinek nagy a szája" - jelentette ki.

"Aki nem képes a saját politikai tetteinek következményeit mérlegelni, az alkalmatlan. Aki képes erre, de nem törődik a negatív következményekkel, az szélhámos. Aki szintén képes, és kívánja ezeket a következményeket, az gazember. Hogy Vona Gáborékra (a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke - a szerk.) melyik igaz e három közül, azt rájuk bízom. A kormány viszont egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik" - vélekedett Kövér László.

Az ellenzéki politikus szerint nem igaz, hogy megbukott volna az "egy a tábor, egy a zászló" gondolata, hiszen senki sem gondolhatta, hogy "mindenkinek a Fideszben a helye, aki ki nem állhatja Gyurcsányékat. Vannak, akikkel mindössze ennyi bennünk a közös".

Valóságos emberek halnak meg

Kövér László úgy véli: továbbra is folyik a közvagyon "KGB-s know-how alapján megszervezett széthordása", jelenleg éppen az egészségbiztosítás környékén.

"Miközben pedig a gárda állítólagos veszélyein göbődünk, nagyon is valóságos emberek halnak meg a Gyurcsány-Kóka-Horváth Ágnes triász együttműködésének következtében. Mégiscsak világbotrány, hogy nyolc százalékkal emelkedett a csecsemőhalandóság tavaly óta, hogy egyébként kezelhető szívbetegek halnak meg" - mondta a Fidesz képviselője.
Lemorzsolni a szavazókat

Kövér László szerint jól látható, hogy a gárdaügy nem a Jobbikról, hanem a Fideszről szól, "a kormány érdekeinek megfelelően. Nagy segítség ez Gyurcsányak: nem véletlen, hogy a Szent Korona, a gárda, vagy a homoszexuálisok kérdését igyekszik napirendre erőltetni mindenáron".

A Fidesz választmányi elnöke úgy vélte: a kormánypártok ideológiai ügyekben folyamatosan provokálva próbálnak riogatni, mert így szeretnék a radikális és a balról érkező szavazókat is lemorzsolni a legnagyobb ellenzéki pártról.

"Ezek felfogására balról már ott az MDF, most a Jobbikot kell felépíteni, s a Fidesz-KDNP szövetség be lesz kerítve. Mindennek tetejébe meg kell osztani a polgári tábor értelmiségét, amely már többször bebizonyította, hogy maga is hajlamos a 'radikalizmus versus mérsékeltség' gumicsontján rágódni" - fogalmazott Kövér László.

"Meg kell kérdezni a népet"

A Fidesz által kezdeményezett népszavazás kapcsán Kövér László úgy vélte: bár az önmagában nem buktat kormányt, "az ellenzéknek az az utolsó alkotmányos reménye".

"Ennek a kormánynak ugyanis mihamarabb mennie kell. (...) Nem szabad belenyugodni, hogy bolhacirkuszt csináltak a demokráciából. Ezt a csorbát ki kell köszörülni: meg kell kérdezni a népet" - vélekedett a Fidesz választmányának elnöke.