Fidesz: a tanárokat elküldték, a pénzt elvonták

Infostart
2007. szeptember 5. 06:14
A Fidesz oktatási műhelyének vezetője szerint a gyermeklétszám csökkenése nem indokolja azt a mértékű elvonást, amelyet a kormány idén végrehajtott az oktatásban.

Sió László az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az elküldött tanárok megtakarított bérét fejlesztésre kellett volna fordítani és nem kivonni a rendszerből.

Mint a Fidesz oktatási műhelyének vezetője elmondta, bizonyos feladatokra ezután is legalább annyit kell költeni, mint eddig. Ezek között említette a szabadidős tevékenységeket, a nyelvoktatást, a differenciált fejlesztést, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását.

Sió László hangsúlyozta: az elküldött tanárok béréből keletkezett megtakarításokat nem lett volna szabad kivonni a rendszerből. Felhívta a figyelmet arra, hogy a fejlett országokban is próbálnak egyre többet költeni a fiatalok oktatására, nevelésére.

Az ellenzéki szakpolitikus szerint a magyarországi tanárlétszámot nem érdemes összehasonlítani más országokéval, mert itthon a pedagógusok számos olyan feladatot ellátnak, amiket máshol külön asszisztensek végeznek el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást