"Gyurcsány az MSZP-nek is hadat üzent"

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 1. 11:50
A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc hadat üzent az egész magyar társadalomnak, a történelmi egyházaknak, a köztársasági elnöknek és az MSZP-nek is.

Navracsics Tibor pártja országos választmányi ülésén kijelentette: a miniszterelnök pontról pontra rúgja fel a rendszerváltáskor kialakult társadalmi szerződést, amely demokráciáról, szociális piacgazdaságról és szolidaritásról szól.

A Magyar Gárdáról szóló pénteki ötpárti sajtótájékoztatóra utalva Navracsics Tibor azt mondta: Gyurcsány Ferenc az MSZP-nek is hadat üzent, mert a haladó baloldali hagyományokkal ellentétben nyilvánosan védelmébe vette azt a két MSZP-s képviselőt, Pásztor Tibort és Zushlag Jánost, akik korábban antiszemita kijelentéseket tettek.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője hangsúlyozta: a Fidesz soha nem vállalt semmilyen közösséget az antiszemitizmussal, és semmilyen alkotmányellenes törekvéssel.

A kormányszóvivő reagálásában közölte: Gyurcsány Ferenc pénteken számos példán keresztül bizonyította a fasizmus veszélyét Magyarországon, Navracsics Tibor nyilatkozatából viszont az tűnik ki, hogy a Fidesz nem tud mit kezdeni ezzel a ténnyel.

Budai Bernadett szerint az a párt, amely politikai céljai érdekében a szélsőségeket erősíti meg, az a demokráciát gyengíti, már pedig a Fidesz magatartása, nyilatkozatai erre utalnak.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Budai Bernadett kormányszóvivõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást