A kormány a szélsőségek ellen

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 29. 17:03
Minden alkotmányos eszközt megragad a kormány annak érdekében, hogy visszaszorítsa, illetve elejét vegye a szélsőséges ideológiák és mozgalmak térnyerésének Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a kormányszóvivői tájékoztatón, ahol a kabinet összes tagja megjelent, azt kérte az államfőtől, a történelmi egyházaktól és a Fidesztől, tegyék egyértelművé, hogy osztják azok aggodalmát, akik a szélsőjobb térnyerését érzékelik Magyarországon.
A miniszterelnök hozzátette: azt is egyértelművé kell tenniük, hogy a Magyar Gárda egyenruhája, retorikája és szóhasználata a neonáci mozgalmakra utal.

Kóka ajánlatot tett a Fidesznek

Az SZDSZ elnöke, gazdasági és közlekedési miniszter arról beszélt: ha a Fidesz legfelső szinten nem szánja rá magát a szélsőjobboldal eszméinek és képviselőinek megtagadására, akkor bátorítja ezeket a szervezeteket.

Kóka János emlékeztetett arra: nyílt levelet írt Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, amelyben azt írta: ha a Fidesz nyilvánosan felmondja az együttműködést a Jobbikkal az önkormányzatokban, akkor arra kéri az ottani SZDSZ-es frakciókat, segítsék a kisebbségben maradt vagy kevés többséggel rendelkező fideszes vezetésnek az önkormányzatok működőképességének megőrzését.

Gyurcsány: ocsmányság az államtitkárról megjelent kép

Közben Gyurcsány Ferenc ocsmányságnak nevezte azt a fotómontázst, melyen egy honlapon Szetey Gábort, a kormány személyügyi államtitkárát az auschwitzi haláltábor bejárata előtt rózsaszín háromszöggel a mellén ábrázolják.

Szetey Gábor az ügy kapcsán kijelentette: nem tudják megfélemlíteni és hálás a kormánynak, hogy az kiáll az egyetemes, európai értékek mellett. Az államtitkár a közelmúltban nyilvánosan közölte, hogy homoszexuális.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást