Nem reménytelen a svábhegyi orvosok sorsa

Infostart
2007. augusztus 27. 16:24
A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet megszűnő járóbeteg-ellátásában dolgozók egynegyede biztos állásra számíthatna a Budai Gyermekkórházban, ha ott alakul meg az év végéig a Budai Gyermekallergológiai és Pulmonológiai Központ - jelentette ki az InfoRádiónak a Budai Gyermekkórház Kht. ügyvezető igazgatója. A minisztérium szeptember végén hirdet eredményt a megszűnő svábhegyi járóbeteg-szolgáltatások átvételére pályázók közül.

A fekvőbeteg-ellátást már átvették a főváros más intézményei, a járóbeteg-ellátás kapcsán pedig pályázatot írtak ki, így az év végétől a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetnek ezt a szolgáltatását is más kórházban látják majd el - mondta az InfoRádiónak a Budai Gyermekkórház Kht. ügyvezető igazgatója.

Badacsonyi Szabolcs közölte: a Budai Gyermekkórház is lényegében ugyanazokat az ellátásokat nyújtja, mint a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet. Ilyenek a gyermekallergológia, a gyermekkardiológia, a pulmonológia és a gégészet.

Hozzátette: a két intézmény részben párhuzamos, részben egymás kiegészítő ellátásokat végez, az egyre több beteg miatt pedig erre a kapacitásra szükség van, azon azonban lehet gondolkodni, hogy két vagy egy telephelyen.

Mindkét intézménynek megvolt a maga specialitása, hiszen, amíg a Svábhegyen a veleszületett légúti és gyomor-, bélrendszeri betegeket kezeltek, addig a Budai Gyermekkórházban elsősorban immunológiai, endokrinológiai ellátást végeztek - mondta Badacsonyi Szabolcs.

Ha a járóbeteg-ellátásra kiírt pályázatoz a Budai Gyermekkórház nyerné - közölte a Budai Gyermekkórház Kht. ügyvezető igazgatója -, vezetése létrehozná a Budai Gyermekallergológiai és Pulmonológiai Központot, ahol tovább fejlesztenék az immunológiai, allergológiai, pulmonológiai, gégészeti és gasztroenterológiai járóbeteg-szakellátást.

A Svábhegyen dolgozók közül is átvennének szakembereket, szakmacsoportonként egy-két főt, ez az ottani dolgozók 20-25 százalékát jelenti - fűzte hozzá Badacsonyi Szabolcs.

Hanganyag: Torda Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást