A Fidesz szerint akár sztrájkolhatnak is az orvosok

Infostart
2007. augusztus 27. 16:31
A Fidesz minden jogi eszközzel igyekszik majd megakadályozni az egészségbiztosítási rendszer privatizációját - fogalmazott Pokorni Zoltán. A párt alelnöke hozzátette: a sok helyen fideszes önkormányzati tulajdonban lévő szakrendelők és kórházak fenntartói is összefogást sürgetnek.

A Fidesz minden alkotmányos, jogilag rendelkezésére álló eszközt megradad arra, hogy megakadályozza a több-biztosítós modell bevezetését - fogalmazott a párt alelnöke.

Pokorni Zoltán megerősítette a párt korábbi álláspontját: azaz hogy ha a Fidesz kerül kormányra, első intézkedései között lesz a magánbiztosítókkal kötött szerződések felbontása.

Munkabeszüntetés is lehet

Az ellenzéki politikus szerint számos eszköz áll rendelkezésükre a törvényjavaslat megvétózására.

"Az egyik ilyen a népszavazás, aztán a jobboldali önkormányzati vezetők összefogása. Sok kórház és szakrendelő ugyanis az önkormányzatok tulajdonában van. De lehet akár demonstráció, vagy munkabeszüntetés is..." - jelentette ki Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke hozzátette: szeptember 1-jén a választmányi ülésen megállapodnak a párt további egészségpolitikájának irányairól, és ehhez igazítják majd programjukat az önkormányzati vezetők.

Felrúgja a szerződést a kormány


A fideszes képviselő szerint az állam az új biztosítási modell bevezetésével 10 millió magyar állampolgárral rúg fel egy íratlan megállapodást, amikor egészségügyi ellátásukat magánkézbe helyezi.

Pokorni Zoltán kiemelte: az egészségügyben a legfőbb probléma még mindig a pénzhiány, és ezen a helyzeten csak tovább ront a kormány a konvergenciaprogramban szereplő 200-240 milliárd forintos pénzkivonással.

Az ellenzéki párt szerint a jelenlegi reformintézkedések csak a valós és szükséges változtatások elodázására jók.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást