Sólyom-válasz a Fidesznek: a szakpolitikai vita a parlamentbe való

Infostart
2007. augusztus 24. 17:27
Nem vesz részt a köztársasági elnök a szakpolitikai javaslatok megvitatásában, ezeket a vitákat az Országgyűlésben kell lefolytatni - mondta a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője. Korábban a Fidesz Sólyom László közbenjárását kérte annak érdekében, hogy az egészségügy eddig elért színvonaláról ne lehessen visszalépni.

A szakpolitikai alternatívák megvitatásának az Országgyűlés a helyszíne, a köztársasági elnök ezeknek nem részese - fogalmazott Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője a távirati irodának.

Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke korábban az mondta: "Kérjük - a Fidesz, a polgári értékeket valló emberek, a tisztességes emberek tömegei - Sólyom László köztársasági elnököt, hogy minden tekintélyét vesse latba, kérjük vezesse le az alkotmányból, hogy az egészségügy elért színvonalából nem lehet visszalépni.

Kumin Ferenc hangsúlyozta: a köztársasági elnök minden törvényt és azok alkotmányosságát megvizsgálja a kihirdetés előtt, és ha bármilyen alkotmányossági kifogást talál, akkor előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól.

Egyet nem értése esetén pedig egyszer, megfontolásra visszaküldheti a törvényt az Országgyűlésnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást