Hétfőn folytatja a tárgyalást a BKV a szakszervezettel

Infostart
2007. augusztus 24. 13:07
Eredménytelenül zárult a pénteki tárgyalási forduló a BKV menedzsmentje és a szakszervezeti szövetség között. A munkáltató még mindig nem terjesztette elő bérajánlatát, az érdekképviselet így fenntartja a sztrájkfenyegetést. A tárgyalásokat hétfőn folytatják.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének alelnöke az InfoRádióban elmondta: a munkáltató még mindig nem terjesztette elő bérajánlatát, a pénteki egyeztetésen is csak a béren kívüli adómentes juttatások növelésére tett javaslatot.

Nemes Gábor hozzátette: a szakszervezet továbbra is 6 százalékos emelést követel, és ha nem tudnak megállapodni a munkáltatóval, akkor szeptember 4-én üzemkezdéstől este 6 óráig sztrájkot tartanak.

A szakszervezet alelnöke szólt arról is, hogy a munkáltató ragaszkodik a munkabeszüntetés alatti elégséges szolgáltatás biztosításáról, de ennek mértékében sem állapodtak meg eddig.

Korábban a BKV vezetése szerint azt mondta, hogy a járatok száma nem csökkenhet a jelenlegi 80 százaléka alá, a szakszervezetek azonban irreálisnak tartják ezt.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást