Átvizsgálják a "tönkremenetel határán" lévő Margit hidat - képgaléria

Infostart
2007. augusztus 22. 07:05
Átvizsgálják a Margit híd betonelemeit a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai, miután hétfőn több kisebb betondarab esett le a hídról az úttestre. A veszélyesen meglazult darabokat akkor a tűzoltók távolították el.

A Fővárosi Közterület-fenntartó helyettes szóvivője az InfoRádióban elmondta: a munkálatokat szerda este 10 órától kezdik a budai hídfőnél.

Horváth László hozzátette: a vállalat szakértői az alsó- és a felsőrakparton dolgoznak majd, emiatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani az Árpád fejedelem úton.

Mindennap ellenőrzik

Hétfőn a Margit híd budai hídfőjénél betondarabok - kavics méretűtől a több mint egy kilogrammosig - estek a felső rakpartra a dél oldali járdaszegélyből - mondta el az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. főosztályvezetője.

A hidat mindennap ellenőrzik, és az idén már tartottak olyan vizsgálatot, amelynek során eltávolították a laza darabokat, a hétfőihez hasonló eset azonban nem egyedi - tette hozzá a szakember.

A tönkremenetel határán

"A teljes betonszerkezet a tönkremenetel határán van, ezért is kell felújítani. Ez van a tervekben, de a tervek engedélyezett formában a jövő év végén állnak majd rendelkezésre" - mondta Ullrich András.

A Margit hidat 1978-ban újították fel, azóta folyamatosan javítgatják. Elkészült a teljes rekonstrukciós terv is, de a felújítást legkorábban csak az év végén kezdhetik el, mert meg kell várni, hogy elkészüljön az M0-ás híd és a most lezárt Szabadság híd.

Hanganyag: Póth Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Horváth László, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást