Sok megyében okozott károkat a vihar

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 20. 10:14
Főként az ország keleti megyéiben és a fővárosban okozott gondokat a vihar mára virradóra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében, valamint Budapesten több helyen villámcsapás okozta tüzekhez riasztották a tűzoltókat, de személyi sérülés sehol sem történt.

Dobson Tibor hozzátette: a fővárosban főleg a dél-pesti kerületekben okozott károkat a vihar. A XVII. kerületben leégett egy lakóház teteje a villámcsapásban keletkezett tűzben.

A tüzek mellett sok helyen vízbetörésekhez, fakidőlésekhez kérték a tűzoltók segítségét. A tűzoltók sok helyen még mindig dolgoznak, és tart a károk felmérése.

Hordalék az utakon

Budapesten jelentős mennyiségű hordalékot távolítottak el az utakról az éjjel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai.

A társaság helyettes szóvivője az InfoRádiót arról tájékoztatta, hogy az éjszakai felhőszakadás hordalékot mosott többek között a Clark Ádám térre, az Alagút utcába és a Bem felső rakpartra.

Horváth László hozzátette: a főutakat teljesen megtisztították, így a tömegközlekedés zavartalanul beindulhatott kora reggel. A tájékoztatás szerint napközben még folytatják a munkát a mellékutak megtisztításával.